Menu Zoek

Wat zijn Ziggo Wifispots en KPN HotSpots?

tip(1)

KPN en Ziggo bieden hun klanten wifipunten aan. Gratis, door heel Nederland en veiliger dan openbare wifi.

Ziggo heeft naar eigen zeggen zo’n 2 miljoen openbare wifipunten voor klanten met internet in hun abonnement. Dat het er zoveel zijn, is omdat de modems van klanten daarvoor worden gebruikt. Het werkt als volgt: de modems zenden twee aparte netwerken uit. Het ene is bedoeld voor de klant. Het andere netwerk is de wifispot. De netwerken staan volledig los van elkaar. De klant ondervindt op geen enkele manier hinder van het tweede netwerk. En thuis blijven alle apparaten altijd verbonden met het eigen Ziggo-netwerk. Onderweg zoekt een apparaat naar wifispots en verbindt daarmee automatisch. Het enige dat de Ziggo-klant hoeft te doen, is eenmalig het apparaat aanmelden voor wifispots.

KPN heeft ruim 4500 hotspots door heel Nederland. Op openbare plekken. Gratis te gebruiken voor KPN-klanten die internet of mobiel internet afnemen.

De wifispots en hotspots zijn vele malen veiliger dan openbaar internet. De gebruiker logt in op het netwerk van respectievelijk Ziggo of KPN. Daarmee is de verbinding net zo veilig als thuis. Wie de keuze heeft, speelt daarom op safe en activeert de wifispots of hotspots.

Ziggo heeft een uitgebreid stappenplan voor het instellen van laptop, tablet en smartphone. Elk apparaat dat u buitenshuis wilt verbinden met Ziggo Wifispots moet eenmalig worden ingesteld. Het stappenplan staat op deze pagina: Ziggo Wifispots instellen.

KPN-klanten loggen met hun eigen gegevens in bij een KPN Hotspot. Dit is in principe eenmalig, omdat later automatisch verbinding wordt gemaakt met het netwerk. Zoals thuis ook gebeurt.

  • Klanten met een internetabonnement
    Ga naar wifi.kpn.com en log in met uw KPN ID. Een pagina opent, met daarop alle benodigde informatie om verbinding te maken met de hotspots.
  • Klanten met een mobiel abonnement
    Smartphone met een KPN-abonnement? Stuur een sms naar 1266 met de tekst HOTSPOTS AAN. Daarop volgen 3 sms’jes met gebruikersnaam, wachtwoord en de algemene voorwaarden.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.