Menu Zoek

Zoek- en kijkgeschiedenis YouTube wissen

Zoek- en kijkgeschiedenis YouTube wissenYouTube bewaart de zoek- en kijkgeschiedenis van ingelogde gebruikers. Niet fijn? Wis de gegevens en geef aan dat YouTube de info niet mag opslaan.

YouTube biedt de mogelijkheid om in te loggen met een Google-account. De gebruiker krijgt daardoor handige extra’s, zoals afspeellijsten maken en video’s klaarzetten om later te bekijken. YouTube houdt ook bij naar welke filmpjes iemand zoekt en kijkt. Zo kan het videoplatform de gebruiker betere aanbevelingen geven en kunnen mensen ook op een later moment verder kijken waar ze gebleven waren. Niet iedereen vindt dit fijn. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat Google daardoor zoveel van hen weet. Wilt u niet dat YouTube gegevens opslaat? Wis de zoek- en kijkgeschiedenis of stel in dat YouTube de gegevens niet mag opslaan.

Wie YouTube gebruikt zonder in te loggen, hoeft zich hier geen zorgen om te maken. YouTube houdt dan geen zoek- en kijkgeschiedenis bij.

Bekijk uw zoek - en kijkgeschiedenis op YouTube als volgt op een computer:

  • Open de site https://myactivity.google.com
  • Log bij Google in als dit nog niet is gebeurd. Bent u al wel ingelogd, sla de volgende vijf stappen dan over.
    • Klik op Inloggen.
    • Vul het mailadres in van het account dat u op YouTube gebruikt.
    • Klik op Volgende.
    • Vul uw wachtwoord in.
    • Klik op Volgende.
  • Klik links op Andere Google-activiteit.
  • Klik onder 'YouTube'-geschiedenis op Activiteit beheren.
  • Een overzicht van de zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube opent.

In het overzicht van de zoek- en kijkgeschiedenis staan de zoekopdrachten en bekeken video’s per dag. Klik op de prullenbak achter een datum om alle resultaten van die dag te verwijderen. Liever in één keer de hele zoekgeschiedenis verwijderen? Doe dat als volgt:

  • Klik rechts onder ‘Je activiteit doorzoeken’ op Verwijderen.
  • Klik op Altijd.
  • Klik op Verwijderen.

YouTube kan ook automatisch de geschiedenis wissen. Dat kan elke 3, 18 of 36 maanden.

  • Klik onder ‘YouTube-geschiedenis’ op het rechter blokje Automatisch verwijderen (uit).
  • Zet een vinkje voor het gewenste aantal maanden waarna YouTube de geschiedenis verwijderd.
  • Klik op Volgende.
  • Klik op Bevestigen.
  • Klik op Ok.

Wilt u dat YouTube helemaal niet geschiedenis niet opslaat? Zet deze functie uit.

  • Klik onder ‘YouTube-geschiedenis’ op het linker blokje op Activiteit wordt opgeslagen.
  • Verwijder het vinkje voor Inclusief de door jou bekeken YouTube-video's.
  • Klik in de melding op Onderbreken en daarna op Ok.
  • Verwijder het vinkje voor Inclusief je zoekopdrachten op YouTube.
  • Klik in de melding op Onderbreken en daarna op Ok.
  • Klik op Sluiten.

Natuurlijk kunt u de instellingen ook in de app van YouTube aanpassen. Wie niet is ingelogd met een Google-account, wist de geschiedenis van het apparaat. Wel ingelogd? Dan verwijdert u via de app de geschiedenis van het account, ongeacht het apparaat waarop u kijkt. Wist u de geschiedenis dus vanaf een smartphone, dan vindt u 'm ook niet meer terug op de pc.

  • Open de app YouTube.
  • Tik bovenaan op het pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen. Bij een Android-apparaat tikt u eerst nog op Geschiedenis en privacy.
  • Tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Ook de zoekgeschiedenis wissen? Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik op Zoekgeschiedenis wissen.
  • Tik op het kruisje om de instellingen te sluiten.

Geef zo in de app van YouTube aan dat u de zoek- en kijkgedrag niet wilt opslaan.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op het pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik bij een Android-apparaat op Geschiedenis en privacy.
  • Tik bij 'Kijkgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • Tik bij 'Zoekgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren. De schuifjes worden blauw. Waren ze al blauw, dan werd het zoek- en kijkgedrag niet opgeslagen.
  • Tik op het kruisje om de instellingen te sluiten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.