U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Sociale media Artikel
Artikel

Zoek- en kijkgeschiedenis YouTube wissen

YouTube bewaart de zoek- en kijkgeschiedenis van ingelogde gebruikers. Niet fijn? Wis de gegevens en geef aan dat YouTube de info niet mag opslaan.

Niveau:
Gemiddeld
Waardering:
4,1 / 5 (14 stemmen)
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gewijzigd op 14 aug 2023

Ingelogde gebruikers

YouTube biedt de mogelijkheid om in te loggen met een Google-account. De gebruiker krijgt daardoor handige extra’s, zoals afspeellijsten maken en video’s klaarzetten om later te bekijken. YouTube houdt ook bij naar welke filmpjes iemand zoekt en kijkt. Zo kan het videoplatform de gebruiker betere aanbevelingen geven en kunnen mensen ook op een later moment verder kijken waar ze gebleven waren. Niet iedereen vindt dit fijn. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat Google daardoor zoveel van hen weet. Wilt u niet dat YouTube gegevens opslaat? Wis de zoek- en kijkgeschiedenis of stel in dat YouTube de gegevens niet mag opslaan.

Wie YouTube gebruikt zonder in te loggen, hoeft zich hier geen zorgen om te maken. YouTube houdt dan geen zoek- en kijkgeschiedenis bij.

YouTube-geschiedenis op computer

Bekijk uw zoek - en kijkgeschiedenis op YouTube als volgt op een computer:

  • Open de site https://myactivity.google.com
  • Log bij Google in als dit nog niet is gebeurd. Bent u al wel ingelogd, sla de volgende vijf stappen dan over. 
    • Klik op Inloggen.
    • Vul het mailadres in van het account dat u op YouTube gebruikt.
    • Klik op Volgende.
    • Vul uw wachtwoord in.
    • Klik op Volgende.
  • Klik links op Andere Google-activiteit.
  • Klik onder 'YouTube'-geschiedenis op Activiteit beheren.
  • Een overzicht van de zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube opent.

Geschiedenis wissen (pc)

In het overzicht van de zoek- en kijkgeschiedenis staan de zoekopdrachten en bekeken video’s per dag. Klik op de prullenbak achter een datum om alle resultaten van die dag te verwijderen. Liever in één keer de hele zoekgeschiedenis verwijderen? Doe dat als volgt: 

  • Klik rechts onder ‘Je activiteit doorzoeken’ op Verwijderen.
  • Klik op Altijd.
  • Klik op Verwijderen.

Geschiedenis automatisch wissen (pc)

YouTube kan ook automatisch de geschiedenis wissen. Dat kan elke 3, 18 of 36 maanden.

  • Klik onder ‘YouTube-geschiedenis’ op het rechter blokje Automatisch verwijderen (uit).
  • Zet een vinkje voor het gewenste aantal maanden waarna YouTube de geschiedenis verwijderd.
  • Klik op Volgende.
  • Klik op Bevestigen.
  • Klik op Ok.

Zoek- en kijkgedrag niet opslaan (pc)

Wilt u dat YouTube uw geschiedenis helemaal niet opslaat? Zet deze functie uit.

  • Klik onder ‘YouTube-geschiedenis’ op het linker blokje op Activiteit wordt opgeslagen.
  • Verwijder het vinkje voor Inclusief de door jou bekeken YouTube-video's.
  • Klik in de melding op Onderbreken en daarna op Ok.
  • Verwijder het vinkje voor Inclusief je zoekopdrachten op YouTube.
  • Klik in de melding op Onderbreken en daarna op Ok.
  • Klik op Sluiten.

YouTube-geschiedenis wissen in app

Natuurlijk kunt u de instellingen ook in de app van YouTube aanpassen. Wie niet is ingelogd met een Google-account, wist de geschiedenis van het apparaat. Wel ingelogd? Dan verwijdert u via de app de geschiedenis van het account, ongeacht het apparaat waarop u kijkt. Wist u de geschiedenis dus vanaf een smartphone, dan vindt u 'm ook niet meer terug op de pc.

  • Open de app YouTube.
  • Tik bovenaan op het pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Alle geschiedenis beheren. 
  • Tik op Verwijderen. Deze optie staat met blauwe letters aangegeven. 
  • Tik op Alle activiteit verwijderen. U kunt ook handmatig geschiedenis verwijderen, bijvoorbeeld per dag. 
  • Tik rechtsonder op Verwijderen.  
  • Tik drie keer op de kruisjes bovenin om de instellingen te sluiten. 

Zoek- en kijkgedrag niet opslaan in app

Geef zo in de app van YouTube aan dat u de zoek- en kijkgedrag niet wilt opslaan.

  • Start de app van YouTube.
  • Tik bovenaan op het pictogram met uw foto, een poppetje of uw voorletter(s).
  • Tik op Instellingen.
  • Tik bij een Android-apparaat op Geschiedenis en privacy.
  • Tik bij 'Kijkgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren.
  • Tik bij 'Zoekgeschiedenis onderbreken' op het grijze schuifje.
  • Tik op Pauzeren. De schuifjes worden blauw. Waren ze al blauw, dan werd het zoek- en kijkgedrag niet opgeslagen.
  • Tik op het kruisje om de instellingen te sluiten.
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven