Menu Zoek

Starten met Word

In deze cursus leert u werken het programma Word van Microsoft. Met deze kennis zet u aan het eind van de cursus een mooi document in elkaar. Leer een nieuw document maken, tekst en afbeeldingen opmaken en maak het compleet met een inhoudsopgave.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basis: Leer het programma starten en een document aanmaken. Het document opslaan, openen en afdrukken.
  • Tekst: Leer teksten opmaken, tekst invoegen vanaf internet, opsommingen maken, tekst laten inspringen, een tabel invoegen en de spellingcontrole gebruiken.
  • Afbeeldingen: Leer plaatjes invoegen en laat ze uitlijnen met tekst, de grootte aanpassen, bijsnijden en opmaken.
  • Document afmaken: Leer koppen maken (via stijlen) en paginanummers invoegen. En het document een voorblad, inhoudsopgave, kop- en voettekst en watermerk geven.

Benodigdheden

De Nederlandse versie van Word. De nieuwste versie is Word 2021, daarmee is deze cursus ook gemaakt. Hebt u een oudere versie, bijvoorbeeld Word 2016 of Word 2013? Dan kunnen de stappen soms afwijken. Word is onderdeel van Microsoft 365.

Vragen stellen

Komt u er tijdens de cursus niet helemaal uit? Stel dan een vraag aan SeniorWeb. Klik daarvoor onder een onderdeel op Stel een vraag.

Printversie

Liever de tekst op papier lezen? Schaf de cursus Starten met Word aan in de webwinkel. Of print de cursusonderdelen zelf uit.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.