Menu Zoek

Aankoophulp van SeniorWeb: Computerkiezer

dinsdag 8 april 2014

SeniorWeb biedt voortaan met de Computerkiezer hulp bij het aanschaffen van een computer.080414_computerkiezer_nieuws

De Computerkiezer bepaalt welk apparaat het beste bij u past: een desktop, laptop of tablet. Dit advies wordt gegeven op basis van de plek waar u het apparaat wilt gebruiken en wat u ermee wilt gaan doen. U kunt het advies afdrukken of naar uw e-mailadres sturen om te bewaren.

Daarnaast geeft de Computerkiezer aandachtspunten bij de aankoop van de computer, zoals wat voor processor erin moet zitten en hoe groot het geheugen moet zijn. Op de bijgeleverde verklarende woordenlijst kunt alle technische termen nog opzoeken. Leden van SeniorWeb kunnen gebruikmaken van de Computerkiezer via seniorweb.nl/computerkiezer.

Tips voor in de computerwinkel
Hebt u een advies gekregen van de SeniorWeb Computerkiezer of weet u zelf al wat voor computer u wilt kopen? Bekijk in de video in ‘Tip: aandachtspunten in computerwinkel’ en zie waarop u in de computerwinkel nog kunt letten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.