SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Amerika's nationale parken in Google Earth

donderdag 25 april 2019

Nationale Parken, Google EarthRonddolen in Yellowstone of de Grand Canyon kan nu virtueel met behulp van Google Earth.

De Verenigde Staten kennen een netwerk van nationale parken bedoeld om de natuur te beschermen maar ook om mensen er, verantwoord, van te laten genieten. Traditiegetrouw vindt in april de 'National Park Week' plaats, een week waarin de nationale parken speciaal in het zonnetje worden gezet. Dit jaar sluit Google aan op deze week. Maar liefst 31 parken zijn te verkennen in Google Earth. Wandel virtueel door onder meer Bryce Canyon, Death Valley, Grand Canyon, Yellowstone of Yosemite.

Google Earth en Chrome

Een speciale versie van Google Earth is te bedienen via de browser Chrome. In andere browser werkt de hieronder gegeven link helaas niet. 

Nationale parken in Google Earth

De startpagina van met alle 31 nationale parken vindt u hier: overzicht nationale parken VS. Deze pagina werkt op de volgende manier:

 • Rechts in het overzicht staan alle parken. Klik op een park dat u wilt bezoeken.
 • De overzichtspagina van het park opent. Klik op de link Let's go.
 • Rechts vindt u steeds informatie, in het Engels, over de gekozen plek. Rechtsonder twee blauwe pijlen. Navigeer hiermee naar de volgende mooie plek binnen het gekozen park.
 • Met behulp van de muis kunt u in- en uitzoomen op het beeld, rondkijken en zelfs rondlopen.
 • Wilt u een ander park bezoeken klik dan rechts op de blauwe tekst Visit more national parks.
 • U komt dan terecht bij het overzicht van de 31 parken. Kies een andere plek.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.