Menu Zoek

Google Chrome

Google is allang niet meer alleen het bedrijf van de zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt vele toepassingen voor het internet en heeft ook zijn eigen browser: Google Chrome. U surft er gemakkelijk mee op het internet.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 722 KB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Klik hierboven op de blauwe knop Downloaden. U gaat dan naar de site van Google Chrome. Hebt u een Windows 10-computer? Klik dan op Download Chrome. Deze melding krijgt u niet op een Windows Vista, 7 en 8.1-computer.

Er verschijnt een scherm waar u de servicevoorwaarden kunt doorlezen en twee zaken kunt aan of uitvinken, namelijk Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser en help Google Chrome beter te maken door automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden.

Let op: Bij de installatie op een Windows 8.1-computer zal de optie Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser niet zichtbaar zijn. 

  • Standaard staat Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser aangevinkt. Dit betekent dat links die u bijvoorbeeld vanuit uw mail aanklikt, automatisch worden geopend in Chrome. Wilt u dit, laat het vinkje dan staan. Verwijder het vinkje door erop te klikken wanneer u dit niet wilt.
  • Of u Google wilt helpen bij de verbetering van het systeem door gebruiksstatistieken en crashmeldingen te verzenden, kunt u voor uzelf bepalen. Lees hier eventueel meer over door te klikken op de link Meer informatie. Vink de optie desgewenst aan.
  • Klik op Accepteren en installeren.
  • Afhankelijk van uw Windowsversie krijgt u vervolgens de vraag of u toestemming geeft om het programma wijzigingen te laten doorvoeren op uw computer. Klik op Ja.
  • Afhankelijk van uw Windowsversie krijgt u nu een beveiligingswaarschuwing in beeld. Om door te gaan met de installatie klikt u op Run/Uitvoeren.

Google Chrome wordt nu automatisch geïnstalleerd, dit kan enige tijd in beslag nemen. Als het is voltooid, dan krijgt u daar een melding over en de mededeling dat Chrome direct zal starten.

Als Chrome start, kunt u de melding krijgen dat uw profiel niet correct kan worden geopend. Dit is niets ernstigs, klik op OK. U krijgt nu de melding of u wilt inloggen met uw Google-account. Google heeft alle diensten samengevoegd waardoor de gegevens  gecombineerd of online opgeslagen kunnen worden door in te loggen met het account. U hoeft echter niet in te loggen om Chrome te gebruiken. Klik daarvoor op Voorlopig overslaan. Als u wel wilt inloggen, dan kan dat ook.

Chrome zal nu starten.

U opent Google Chrome in Windows 8.1 via de tegel op het Startscherm of via het pictogram op de Taakbalk op het Bureaublad. In de andere Windows-versies opent u Google Chrome via Starten > Alle programma's (Alle Apps in Windows 10) > Google Chrome > Google Chrome

Meer over het gebruik van Google Chrome leest u in het artikel 'Werken met Google Chrome'.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.