Menu Zoek

Google Chrome

Google is allang niet meer alleen het bedrijf van de zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt vele toepassingen voor het internet en heeft ook zijn eigen browser: Google Chrome. U surft er gemakkelijk mee op het internet.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte:
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
 • Klik hierboven op de blauwe knop Download. U gaat dan naar de site van Google Chrome.
 • Klik op de knop Chrome downloaden.

Er verschijnt een scherm waar u de servicevoorwaarden kunt doorlezen en een optie kunt uitvinken, namelijk Help Google Chrome beter te maken door automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden.

 • Of u Google wilt helpen bij de verbetering van het systeem door gebruiksstatistieken en crashmeldingen te verzenden, kunt u voor uzelf bepalen. Lees hier eventueel meer over door te klikken op de link Meer informatie. Wilt u dit allemaal niet, klik dan op het aangevinkte vakje om het vinkje te verwijderen.
 • Klik op Accepteren en installeren.
 • Klik op Uitvoeren.
 • Klik op Ja.

Chrome zal direct starten. De volgende keren moet u de browser handmatig starten via Starten >Google Chrome.

Meer over het gebruik van Google Chrome leest u in het artikel 'Werken met Google Chrome'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.