Menu Zoek

Google Chrome

Google is allang niet meer alleen een zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt vele toepassingen voor het internet en heeft ook een gebruiksvriendelijke browser: Google Chrome.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte:
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Chrome is het internetprogramma van Google. Wereldwijd is dit de meest gebruikte browser. Ook staat het bekend als de snelste browser. Op de meeste nieuwe apparaten staat Chrome al geïnstalleerd, maar is dat bij u niet het geval, dan kunt u het met behulp van onderstaande stappen op de computer zetten.

Weet u niet welke browser u gebruikt? Lees dan de tip 'Welke browser gebruik ik?'

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download. U gaat dan naar de site van Google Chrome.
 • Onder de 'Chrome downloaden'-knop die we straks gaan gebruiken, staat een optie aangevinkt, namelijk Help Google Chrome beter te maken door automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google te verzenden. Laat u deze aangevinkt dat geeft u Chrome toestemming om informatie te delen met Google over de dingen die fout gaan tijdens het gebruik van Chrome. Hier zit soms ook persoonlijke informatie bij. Haal het vinkje weg (door er op te klikken) indien u hier niet mee akkoord gaat.
 • Klik op de knop Chrome downloaden.
 • Het installatiebestand wordt gedownload.
  • Klik onderin beeld op Uitvoeren om de installatie te starten in Edge.
  • In Chrome staat de download onderin beeld en start u hem door erop te klikken als het downloaden afgerond is.
  • In Firefox klikt u eerst op Bestand opslaan en dan op het blauwe pijltje rechts van de adresbalk. U klikt op ChromeSetup.exe.
 • Klik eventueel op Ja als Windows vraagt of het programma wijzigingen mag aanbrengen aan uw computer.

Chrome start direct. De volgende keren moet u de browser handmatig starten via de Start-knop > Google Chrome. Sneller is om voor Chrome een snelkoppeling te maken in de Taakbalk. Hoe dat moet staat in de tip 'Programma op de Taakbalk zetten'.

Lees in het artikel 'Werken met Google Chrome' hoe u het programma gebruikt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.