U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Android-app ING leest bedrag voor bij betalen
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 24 september 2023.

Nieuws

Android-app ING leest bedrag voor bij betalen

Android-app ING heeft nieuwe functie voor slechtzienden

Klanten van ING met een visuele beperking kunnen nu ook vooraf bij de kassa controleren wat ze gaan betalen. De Android-app van de bank leest het bedrag voor.

Android-app ING heeft nieuwe functie voor slechtzienden
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 23 mrt 2023

In de supermarkt even op de betaalautomaat kijken of het bedrag wel klopt. Lastig voor mensen met een visuele beperking. ING helpt ze daar nu bij.

Hoe werkt het?

Bij het afrekenen houdt de klant de telefoon bij de betaalautomaat, net als bij een normale mobiele betaling. De telefoon leest het bedrag hardop voor. De klant bevestigt de betaling met een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Daarna houdt diegene de telefoon weer tegen de betaalautomaat om te betalen.

Aanzetten in de app

De gebruiker moet de functie wel vooraf aanzetten. Dat werkt zo:

  • Open de ING-app.
  • Tik op het poppetje rechtsboven.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Mobiel Betalen.
  • Tik op het schuifje achter ‘Altijd met pincode betalen – Ook onder €50’. Als het schuifje oranje is, staat de functie aan.
  • Tik op het schuifje achter ‘Biometrie – Bevestigen met bijvoorbeeld vingerafdruk op gezichtsherkenning’. Als het schuifje oranje is, staat de functie aan.

Tot nu toe is de functie alleen beschikbaar in de Android-app van ING. Wanneer de functie er ook komt voor iOS is nog niet duidelijk.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Internetbankieren bij ING

Met Mijn ING kunnen klanten van de ING Bank internetbankieren. Doe online betalingen, bekijk afschrijvingen en controleer de verzendlijst.

Bankieren met de ING-app

Met de app ING Bankieren kunt u rekeningen inzien, geld overmaken, betaalverzoeken versturen en uw saldo op uw ING-rekening bekijken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven