Menu Zoek

Android-app ING leest bedrag voor bij betalen

donderdag 23 maart 2023

Android-app ING heeft nieuwe functie voor slechtziendenKlanten van ING met een visuele beperking kunnen nu ook vooraf bij de kassa controleren wat ze gaan betalen. De Android-app van de bank leest het bedrag voor.

In de supermarkt even op de betaalautomaat kijken of het bedrag wel klopt. Lastig voor mensen met een visuele beperking. ING helpt ze daar nu bij.

Hoe werkt het?

Bij het afrekenen houdt de klant de telefoon bij de betaalautomaat, net als bij een normale mobiele betaling. De telefoon leest het bedrag hardop voor. De klant bevestigt de betaling met een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Daarna houdt diegene de telefoon weer tegen de betaalautomaat om te betalen.

Aanzetten in de app

De gebruiker moet de functie wel vooraf aanzetten. Dat werkt zo:

 • Open de ING-app.
 • Tik op het poppetje rechtsboven.
 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Mobiel Betalen.
 • Tik op het schuifje achter ‘Altijd met pincode betalen – Ook onder €50’. Als het schuifje oranje is, staat de functie aan.
 • Tik op het schuifje achter ‘Biometrie – Bevestigen met bijvoorbeeld vingerafdruk op gezichtsherkenning’. Als het schuifje oranje is, staat de functie aan.

Tot nu toe is de functie alleen beschikbaar in de Android-app van ING. Wanneer de functie er ook komt voor iOS is nog niet duidelijk.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.