Menu Zoek

App CoronaCheck waarschuwt als groen vinkje is verlopen

woensdag 9 februari 2022

App CoronacheckBij honderdduizenden gevaccineerden zonder booster is het vaccinatiebewijs inmiddels verlopen. Wel geboosterd? Vergeet dat niet toe te voegen in de app.

Een vaccinatie- of herstelbewijs is een beperkte tijd geldig. De boosterprik verlengt die termijn. Zonder booster geeft de app CoronaCheck niet langer een groen vinkje maar een rood kruis. Toegang tot onder meer restaurant, café of bioscoop is er dan niet meer bij. Wie onlangs is geboosterd, moet dat zelf toevoegen in de app. Anders verschijnt het groene vinkje niet.

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs is beperkt tot 270 dagen na de tweede prik. Voor een herstelbewijs gold al een termijn van 180 dagen. Niet iedereen heeft een booster gehaald of deze geactiveerd in de app CoronaCheck. Zodra iemand met een verlopen QR-code de app opent, verschijnt hierover een melding.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.