Menu Zoek

App De Corona Check landelijk beschikbaar

dinsdag 21 april 2020

Corona app voor iedereen beschikbaarEen app om bij te houden of u mogelijk het coronavirus hebt, is nu landelijk beschikbaar. De app is ontwikkeld door het Amsterdamse ziekenhuis OLVG en was eerst vooral in die regio beschikbaar.

De app heette eerst OLVG Corona Check en heet nu De Corona Check. Al meer dan 110.000 mensen hebben hem op hun telefoon staan. Gebruikers vullen elke dag hun gezondheidsgegevens in op de app. Een team van onder meer artsen beoordeelt de gegevens vanuit zeven regionale centra. Als ze denken dat een gebruiker van de app corona heeft, bellen ze hem of haar op. Zo nodig kan iemand daarna naar de eigen huisarts of naar het ziekenhuis.

Uitbreiding tests

Het OLVG begint ook een proef om mensen echt te testen op corona en om meer begeleiding aan te bieden via de app. Medewerkers van het ziekenhuis doen mee aan die proef. Ook beeldbellen met een dokter hoort daarbij. Op www.decoronacheck.nl staat meer informatie. Daar staat ook een online formulier waarmee u zich kunt aanmelden voor de app.

Werking van de app

SeniorWeb schreef een tijdje geleden al over deze app. Lees in het artikel 'Gezondheidsadvies met de app De Corona Check' hoe de app precies werkt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.