Menu Zoek

App Google Pay beschikbaar in Nederland

dinsdag 7 december 2021
App Google Pay beschikbaar in Nederland

Nederlandse gebruikers van een Android-telefoon kunnen vanaf nu de app Google Pay op hun apparaat zetten. Die maakt het mogelijk om met de telefoon te betalen.

Google Pay is vanaf nu te downloaden via de Play Store. Aan de app kan een bankpas of creditcard worden gekoppeld. Om daarna met de telefoon online, in winkels of op andere plekken contactloos te betalen.

Betaaldienst

De betaaldienst Google Pay was sinds november 2020 al beschikbaar in Nederland. Tot nu toe moesten banken de betaaldienst toevoegen aan hun eigen app. Een aantal banken koos hiervoor.

Voorwaarden

De Google Pay-app is er voor alle Android-apparaten met het besturingssysteem Android 5 of hoger. Daarnaast moet het apparaat NFC ondersteunen. Dat is een communicatietechniek om twee apparaten te laten communiceren zonder dat ze elkaar aanraken. Tot slot moet de bank of (online) financieel dienstverlener de dienst ook ondersteunen. Op het moment zijn dat ABN AMRO Bank, BitPanda, Bunq, Curve OS, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en Zen.com.

Andere banken

Niet alle grote banken werken samen met Google Pay. Rabobank en ING ondersteunen de betaaldienst niet. Toch kunnen klanten van deze banken contactloos betalen met een Android-telefoon. Dat gaat via de app van de banken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.