Menu Zoek

Apple-event 2023: wat is er nieuw?

woensdag 13 september 2023

Apple-event 2023: wat is er nieuw?Tijdens het Apple-event van 12 september presenteerde het bedrijf onder andere iOS/iPadOS 17, macOS Sonoma en de iPhone 15.

Met de updates van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma, krijgt de Apple-gebruiker weer nieuwe functies bij. iOS 17 en iPadOS 17 komen 18 september uit. En macOS Sonoma op 26 september. Hou de data dus goed in de gaten en update uw iPhone/iPad en Mac zodra het kan.

Informatieschermpje

Met de nieuwe standby-functie in iOS 17 wordt de iPhone een permanent informatieschermpje. Daarvoor moet hij horizontaal (staand op de lange zijde) worden opgeladen. De iPhone kan dan bijvoorbeeld permanent een klok laten zien of meldingen groot weergeven.

iPhone 15 met USB-C

De iPhone 15 heeft een opvallend verschil in vergelijking met de voorgaande iPhones: een USB-C-poort. De laatste generaties iPhones maakten gebruik van een lightning-kabel. De Europese Unie heeft bepaald dat alle smartphones dezelfde oplaadkabels moeten hebben. Ook Apple moest daarin mee. De iPhone 15 is de eerste iPhone die je oplaadt met een USB-C-kabel. Ook nieuwe iPads, AirPods en Earpods krijgen een USB-C-poort.

Tot slot komt Apple naast de iPhone 15 ook met twee nieuwe varianten van de Apple Watch.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.