U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Apple-event 2023: wat is er nieuw?
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 13 maart 2024.

Nieuws

Apple-event 2023: wat is er nieuw?

Apple-event 2023: wat is er nieuw?

Tijdens het Apple-event van 12 september presenteerde het bedrijf onder andere iOS/iPadOS 17, macOS Sonoma en de iPhone 15.

Apple-event 2023: wat is er nieuw?
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 13 sep 2023

Met de updates van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Sonoma, krijgt de Apple-gebruiker weer nieuwe functies bij. iOS 17 en iPadOS 17 komen 18 september uit. En macOS Sonoma op 26 september. Hou de data dus goed in de gaten en update uw iPhone/iPad en Mac zodra het kan.

Informatieschermpje

Met de nieuwe standby-functie in iOS 17 wordt de iPhone een permanent informatieschermpje. Daarvoor moet hij horizontaal (staand op de lange zijde) worden opgeladen. De iPhone kan dan bijvoorbeeld permanent een klok laten zien of meldingen groot weergeven. 

iPhone 15 met USB-C

De iPhone 15 heeft een opvallend verschil in vergelijking met de voorgaande iPhones: een USB-C-poort. De laatste generaties iPhones maakten gebruik van een lightning-kabel. De Europese Unie heeft bepaald dat alle smartphones dezelfde oplaadkabels moeten hebben. Ook Apple moest daarin mee. De iPhone 15 is de eerste iPhone die je oplaadt met een USB-C-kabel. Ook nieuwe iPads, AirPods en Earpods krijgen een USB-C-poort.

Tot slot komt Apple naast de iPhone 15 ook met twee nieuwe varianten van de Apple Watch.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Automatisch updates installeren op een Mac

Geen zin om in de gaten te houden of er nieuwe updates klaarstaan? Activeer dan automatisch bijwerken op de Mac.

iPad of iPhone updaten

Apple brengt geregeld updates uit van de besturingssystemen iOS en iPadOS. Houd het toestel up-to-date en installeer de nieuwste iOS-versie.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven