Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Apple Pay nu ook voor ASN Bank, RegioBank en SNS

vrijdag 13 mei 2022

Apple PayApple Pay maakt van de iPhone of Apple Watch een betaalpas. Overal waar contactloos betalen mogelijk is, kunnen mensen Apple Pay gebruiken. Ook ASN Bank, RegioBank en SNS ondersteunen nu Apple Pay.

De dienst Apple Pay is sinds 2019 beschikbaar in Nederland. ING, Rabobank en ABN AMRO omarmden de dienst direct. De Volksbank (moederbedrijf van ASN, SNS en RegioBank) bleef achter maar biedt vanaf nu ook ondersteuning voor Apple Pay.

Apple Pay

Apple Pay is een betaaldienst van Apple op onder andere de iPhone en Apple Watch. De dienst tovert de telefoon of horloge om tot een betaalpas. De klassieke pasjes kunnen rustig in de portemonnee blijven zitten of hoeven eigenlijk niet meer mee. Apple Pay werkt overal waar contactloos mogelijk is. Houd de iPhone bij de betaalautomaat zoals u dat met een betaalpas zou doen. Daarnaast kunt u ook in apps en op verschillende websites met de dienst betalen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.