Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Apps tegen verspreiding coronavirus?

woensdag 8 april 2020

Apps tegen coronavirusDe Nederlandse overheid overweegt het gebruik van twee apps die kunnen helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Een app moet zich richten op het doorgeven van symptomen. Dit is ter controle: het vervangt natuurlijk nooit het contact met de eigen huisarts. De tweede app zou zich moeten richten op waarschuwing. Besmette gebruikers zenden een signaal uit naar mensen die bij hen in de buurt zijn geweest. Met name deze app roept veel vragen op: hoe zit het met de privacy? Wat moeten gebruikers die zo'n waarschuwing krijgen eigenlijk doen? In het buitenland worden vergelijkbare apps al ingezet, maar deze lijken voorlopig niet geschikt voor de Nederlandse situatie.

Symptomen

Een kandidaat voor de eerste app, die zich richt op het doorgeven van symptomen, is de al bestaande OLVG Corona Check-app. Deze is op dit moment te gebruiken in bepaalde regio's. Lees er meer over in het artikel 'Gezondheidsadvies met de OLVG Corona Check-app'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.