U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Consumentenbond eist schadevergoeding van Google
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 30 november 2023.

Nieuws

Consumentenbond eist schadevergoeding van Google

Consumentenbond eist schadevergoeding van Google

De Consumentenbond gaat samen met Stichting Bescherming Privacybelangen (SBP) de strijd aan met Google vanwege privacyschending.

Consumentenbond eist schadevergoeding van Google
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 31 mei 2023

De partijen stellen dat Google misbruik maakt van z'n macht. Dagelijks verzamelt Google allerlei gegevens van gebruikers. Ook als ze in de privacy-instellingen hebben aangegeven dit niet te willen.

Privacyschending

Google verzamelt locatiegegevens, zoekopdrachten en bekijkt appgebruik. Dit doet het bedrijf de hele dag door, zonder dat consumenten het doorhebben. Zo maakt Google persoonlijke profielen voor advertentiedoeleinden. Hiermee verdient het bedrijf jaarlijks miljarden, schrijft de Consumentenbond op z'n website.

Massaclaim

De Consumentenbond en SBP eisen schadevergoeding voor alle Nederlanders die na 1 maart 2012 een dienst van Google hebben gebruikt. De Consumentenbond stapt naar de rechter als Google hier niet op ingaat en doorgaat met het illegaal verzamelen van gegevens.

Google zegt in een reactie de privacy van gebruikers heel serieus te nemen. Het bedrijf zou in september SBP om meer details gevraagd hebben, maar die heeft de stichting niet gegeven.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Surfgedrag niet laten bijhouden door Google

Wilt u niet dat Google bijhoudt welke websites u bezoekt en op welke zoektermen u zoekt? Wijzig uw instellingen en verwijder uw surf- en zoekgeschiedenis.

Wat weet Google over mij?

Google houdt allerlei gegevens van gebruikers bij. Bekijk en beheer wat Google allemaal over u weet.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven