Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

CoronaMelder werkt nu ook op iPhone 5s en 6

donderdag 25 februari 2021

CoronaMelderVersie 1.3 van de app CoronaMelder, die deze week is uitgebracht, kan ook gebruikt worden op de iPhone 5s en de iPhone 6.

Bij de lancering van de app CoronaMelder bleken de systeemeisen voor iPhones minimaal iOS 13.5 te zijn. Toestellen ouder dan de iPhone 6s konden daardoor geen gebruik maken van de app. Terwijl veel senioren juist die oudere modellen in de broekzak hebben. Daarop bracht Apple in december een update uit voor iOS 12.5 waardoor de iPhone 5s en 6 geschikt werden voor de app. Maar er bleef nog een probleem over: de app CoronaMelder zelf moest ook aangepast worden. Die ondersteuning is er nu eindelijk. De recentste update van de app (versie 1.3) kan geïnstalleerd worden op de genoemde iPhones.

CoronaMelder

De CoronaMelder is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. De app moet ervoor zorgen dat mensen die nog geen klachten hebben gewaarschuwd worden voor een mogelijke besmetting. Inmiddels hebben meer dan 4,5 miljoen Nederlanders de app op hun telefoon staan. Meer informatie over de app geeft het artikel 'Hoe werkt de CoronaMelder?'

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.