Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Impact coronavirus op dienstverlening SeniorWeb

maandag 16 maart 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, geeft ook SeniorWeb opvolging aan de maatregelen die de overheid 15 maart afkondigde.

In lijn met het landelijke beleid heeft SeniorWeb de dienstverlening aangepast.

PCHulp aan Huis

Huisbezoek is niet mogelijk. Hebt u al een afspraak staan, dan neemt een vrijwilliger contact met u op. Hij of zij zal proberen u op afstand te helpen. Natuurlijk is het ook mogelijk de afspraak te verzetten.

PCHulp via Internet

De dienstverlening via internet is ongewijzigd. De maatregelen tegen het coronavirus zorgen mogelijk voor meer drukte dan normaal. Daardoor kan het wat langer duren voordat u antwoord hebt. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

PCHulp per Telefoon

De dienstverlening per telefoon is ongewijzigd. Op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur is de dienst geopend voor leden.

Leren aan Huis

Huisbezoek is niet mogelijk. Hebt u al een afspraak staan, dan neemt een van onze vrijwilligers contact met u op om de afspraak te verzetten.

Computerles in de buurt

De leslocaties volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn in elk geval tot en met 1 september gesloten. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor alle cursussen en workshops. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de leslocatie in uw buurt.

Contact met SeniorWeb

De medewerkers van SeniorWeb werken vanuit huis. Dat betekent dat SeniorWeb gewoon bereikbaar blijft. Kijk op onze contactpagina voor een overzicht van alle contactmogelijkheden.

Meer informatie over het coronavirus en de genomen maatregelen is te vinden op te website van het RIVM.

Thuis online

Omdat heel Nederland aan huis gekluisterd is door de coronamaatregelen heeft SeniorWeb 'Thuis online' gelanceerd. Met stap-voor-stapuitleg over praktische zaken, zoals contact onderhouden via WhatsApp of Skype en online boodschappen doen. U vindt er ook veel inspiratie om thuis online leuke dingen te doen. Denk hierbij aan uitleg over sociale media, online muziek luisteren of virtueel een museum bezoeken.

Artikelen, nieuwsbrieven, Enter

De redactie van SeniorWeb werkt vanuit huis gewoon door. We maken nog evenveel artikelen en nieuwsbrieven als normaal.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.