Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Einde ondersteuning Office 2013 in zicht

woensdag 20 april 2022

Einde ondersteuning Office 2013Ruim tien jaar na de lancering valt het doek voor Office 2013. Op 11 april 2023 stopt Microsoft de ondersteuning.

Gebruikers van Microsoft-producten zijn verzekerd van langdurige ondersteuning. Voor de Office-pakketten is dat doorgaans tien jaar. Gedurende die periode garandeert Microsoft dat het beveiligingsproblemen en -risico's oplost. Zodat een veilig gebruik van het pakket is gegarandeerd. Op 11 april 2023 vervalt deze garantie voor Office 2013. Het pakket kan nog wel worden gebruikt, maar op eigen risico. Ontstaan er na die datum veiligheidsproblemen, zoals een lek in een programma dat hackers en virussen doorlaat, dan doet Microsoft daar niets meer aan. Het is daarom slim om in 2023 over te stappen naar een nieuwer pakket.

Officepakketten en abonnementen

Office 2013, dat onder meer de populaire programma's Word en Excel bevat, verscheen op 16 juli 2012.Daarna bracht Microsoft nieuwere versies uit: Office 2016, Office 2019 en recent Office 2021. De laatste tien jaar levert Microsoft vergelijkbare pakketten in een maandelijks abonnement onder de naam Microsoft 365. Voor Office betalen gebruikers eenmalig een vast bedrag. Voordeel van een abonnement is weer dat gebruikers altijd verzekerd zijn van de recentste versie van de pakketten. SeniorWeb bespreekt in het artikel 'Kiezen tussen Microsoft 365 en Office 2021', uitgebreid de voor en tegens van beide diensten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.