Menu Zoek

Extra beveiliging inloggen MijnOverheid

dinsdag 31 januari 2023

nepmail-belastingdienstVoor inloggen bij MijnOverheid is vanaf deze week een stap extra nodig voor meer veiligheid. Het kan nu alleen nog met de DigiD-app of een sms-controle.

MijnOverheid is de online plek waar burgers alle overheidscommunicatie krijgen of kunnen aanvragen. Die is dus vaak heel persoonlijk. Eerder was het mogelijk om bij MijnOverheid alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Het was wel mogelijk om een extra beveiliging in te stellen, maar dat was niet verplicht.

Tweefactorauthenticatie

Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is gevoelig voor fraude. Daarom is de extra beveiliging nu verplicht. Deze manier van beveiligen via een app of sms-bericht heet tweefactorauthenticatie (2FA). Hoe u deze 2FA instelt voor MijnOverheid leest u in onze tips over het gebruik van de DigiD-app en over inloggen met sms.

Uitgestelde datum

De bedoeling was dat de extra controle begin januari in zou gaan. Uiteindelijk werd de startdatum 30 januari. U heeft vanaf nu dus altijd een telefoon nodig bij het inloggen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.