Menu Zoek

Extra reisinformatie via nieuwe NS Lab-app

dinsdag 11 juni 2019

Lab app NSDe NS heeft een nieuwe app: NS Lab. De app is bedoeld om potentiële nieuwe functies uit te testen. Als een functie aanslaat en goed werkt, krijgt de normale app van de NS de functie ook.

De testapp geeft extra reisinformatie en entertainment. Zo kunnen reizigers het spel 'Snake' spelen, podcasts luisteren en een quiz spelen. Om de functies van de app te kunnen gebruiken, moeten reizigers wel hun OV-chipkaart toevoegen aan de app en NS toegang geven tot de locatiegegevens van de telefoon. Voor sommige onderdelen is een account bij de NS nodig.

Testen

De app is opgezet om reizigers nieuwe functies te laten testen. Nieuw is nu bijvoorbeeld dat reizigers precies kunnen zien hoeveel tijd ze nog hebben voordat de trein vertrekt. Ook geeft de app aan wat de beste looproute is van perron naar perron. Dit is alleen nog beschikbaar voor de grotere stations.

Hoe werkt de app?

Bepaal in de normale reisplanner-app de reis. Deel de reis via de optie 'Delen' en kies vervolgens voor de NS Lab-app. Het reisadvies wordt dan automatisch toegevoegd aan de kalender in de Lab-app. Daar staan nu de tijden, reisduur en het aantal keer overstappen. Door hierop te klikken, start de reisbegeleiding en is de reis onder andere te volgen via een kaartje.

Mening geven

De app is vooral leuk voor mensen die graag meedenken en willen testen. Via profiel kunt u uw mening geven over de app.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.