Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Geen beperkingen gebruik WhatsApp buiten EU

vrijdag 4 juni 2021

WhatsApp gebruiksvoorwaardenEigenaar Facebook slikt het dreigement om WhatsApp-gebruik te beperken voor wie niet akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden in.

Sinds 15 mei zijn de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp vernieuwd. Gebruikers buiten de EU zouden gedwongen worden deze te accepteren. Zonder akkoord zou het gebruik van de app worden beperkt. Zo zouden gebruikers geen berichten meer kunnen lezen en versturen. Het blijkt nu een loos dreigement. Facebook geeft aan dat na overleg met verschillende partijen is besloten de voorgenomen beperkingen niet door te voeren. Gebruikers buiten de EU worden wel regelmatig herinnerd aan de nieuwe gebruiksvoorwaarden, in de hoop dat ze overstag gaan. Het uitgangspunt voor EU-burgers blijft hetzelfde; voor hen verandert er niets.

Gebruikersgegevens delen

Facebook past de voorwaarden voor het gebruik van WhatsApp aan omdat het meer gebruikersgegevens wil delen. Daarbij gaat het om informatie uit de contactenlijst van gebruikers, zoals telefoonnummer. De inhoud van berichten is versleuteld en alleen te lezen door de gebruikers zelf. Omdat binnen de EU de privacy van gebruikers beschermd wordt in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) kan Facebook dit binnen de EU niet doorvoeren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.