U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 4 maart 2022.
Google activeert bij miljoenen mensen tweestapsverificatie

Zo’n 150 miljoen Google-gebruikers moeten vanaf eind 2021 inloggen met tweestapsverificatie. Google zet de beveiligingsmethode automatisch bij hen aan.

Google wil dat mensen met een Google-account beter beschermd zijn tegen hackers. Gebruikers kunnen hun account daarom al jaren beveiligen met tweestapsverificatie. Ze moeten deze functie nu nog zelf aanzetten. Maar tegen het einde van het jaar wil Google bij 150 miljoen accounts tweestapsverificatie automatisch aanzetten.
Welke accounts?
Waarschijnlijk gaat het om accounts waarbij de herstelmogelijkheden, zoals een telefoonnummer, al volledig zijn ingevuld. Google beschikt dan namelijk over de juiste gegevens voor tweestapsverificatie.
Wat is tweestapsverificatie?
Tweestapsverificatie is een extra beveiliging. Daarmee is online toegang tot gevoelige zaken, zoals internetbankieren, beter beschermd. Online legitimeren verliep lange tijd alleen via de combinatie van een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Niet heel veilig, want deze gegevens kunnen gestolen worden of onderschept. Het is veiliger als iemand op meerdere manieren zijn identiteit moet bevestigen. Er wordt niet alleen ingelogd met een wachtwoord, maar ook met een tweede middel. Bijvoorbeeld een code die wordt verstuurd naar de mobiele telefoon.
Toekomst
Google is zich ervan bewust dat tweestapsverificatie niet geschikt is voor iedereen. Daarom werkt het bedrijf ook aan andere technologieën waarmee mensen zich kunnen identificeren. Zo hoopt het bedrijf op lange termijn de afhankelijkheid van wachtwoorden te verminderen.
Meer over dit onderwerp
Wat is tweestapsverificatie?
Tweestapsverificatie is een extra beveiliging. Stel het in om de online toegang tot gevoelige zaken beter te beschermen.
Tweestapsverificatie bij een Google-account
Google beveiligt de accounts van zijn gebruikers extra goed met 'verificatie in twee stappen'. Hoe werkt dat precies?
Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb
Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.