Menu Zoek

Inloggen met DigiD bij Belastingdienst verandert

woensdag 28 september 2022

Inloggen met DigiD bij Belastingdienst verandertInloggen met DigiD bij de Belastingdienst moet vanaf 1 oktober met een extra beveiliging. Dat kan met een sms-controle of de DigiD-app.

De Belastingdienst wil het inloggen met DigiD op z'n website veiliger maken. Daarom moeten gebruikers verplicht een extra beveiligingsmethode gebruiken. De gebruiker kan vanaf oktober alleen nog maar inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord én met een aanvullende sms-controle of door de DigiD-app te gebruiken.

Extra beveiliging

Door de extra beveiliging is het moeilijker iemands DigiD te misbruiken. Als iemand DigiD-inloggegevens in handen krijgt, kan diegene daarmee nog niet meteen inloggen. Hij heeft dan ook bijvoorbeeld iemands telefoon nodig, én moet dat apparaat kunnen openen. Zoniet, dan blijven de sms met de controle-code of de DigiD-app onbereikbaar. Er is dan geen toegang tot gevoelige gegevens. Daarom is het altijd belangrijk een smartphone goed te beveiligen, met bijvoorbeeld een scan van de vingerafdruk.

De DigiD-app

Het veiligst is inloggen via de DigiD-app, omdat die weer beveiligd is met z'n eigen pincode. Zelfs als iemand een telefoon is binnengedrongen, is er zo nog een extra beveiliging.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.