Menu Zoek

Installeer veiligheidsupdate voor Google Chrome

woensdag 16 februari 2022

Installeer veiligheidsupdate voor Google ChromeGoogle heeft een update van de browser Google Chrome uitgebracht. Installeer de update en bescherm de computer tegen hackers.

Deze versie lost acht veiligheidsproblemen op. Een daarvan is een lek die hackers al gebruiken.

Heb ik de laatste versie?

Google stuurt de update automatisch naar miljoenen gebruikers. De nieuwste versie wordt dan automatisch op de computer geïnstalleerd. Toch is het verstandig om zelf even te controleren of u al de laatste versie hebt.

 • Open Google Chrome.
 • Klik op het pictogram 'Google Chrome Aanpassen en beheren' (drie puntjes boven elkaar rechtsboven).
 • Klik op Help.
 • Klik op Over Google Chrome.
 • Als er een nieuwe versie beschikbaar is, start de browser gelijk met updaten. Wacht totdat het updaten klaar is en klik op Opnieuw starten.
 • Controleer of er achter ‘Versie’ het nummer 98.0.4758.102 of hoger staat.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.