Menu Zoek

Leden SeniorWeb: ruime 8 voor lidmaatschap

woensdag 1 maart 2023

010317ledenonderzoekDe leden van SeniorWeb waarderen het lidmaatschap gemiddeld met een mooie 8,3. Dit blijkt uit het ledenonderzoek dat eind 2022 werd gehouden.

Begin 2022 hadden we helaas nog te maken met de coronamaatregelen. Gelukkig konden we daarna leden wel weer persoonlijk en aan huis helpen. We zien dan ook dat in 2022 veel meer leden PCHulp aan Huis inschakelden. En dat zij die hulp maar liefst met een 8,7 waarderen. Ook over alle andere diensten zijn de leden tevreden. Ruim negen op de tien leden zouden SeniorWeb dan ook (zeer) waarschijnlijk aanbevelen bij familie, vrienden en bekenden. Mooie resultaten waar we erg blij mee zijn!

Digitale vaardigheden

Sommige leden zijn nog maar een paar maanden lid en anderen al ruim 20 jaar. Het is mooi te zien dat hoe langer mensen lid zijn, hoe vaker zij het (helemaal) eens zijn met de stelling ‘Door SeniorWeb zijn mijn digitale vaardigheden sterk verbeterd’. Van de leden die tien jaar of langer lid zijn onderschrijft maar liefst driekwart dit. De meeste leden verbeteren hun digitale vaardigheden het liefst met de artikelen en tips in Enter en/of op de website. Ook kiezen veel leden voor online cursussen en online presentaties.

Favoriete onderwerpen

Computeronderhoud staat in 2022 bovenaan de lijst van onderwerpen waarover leden meer willen weten. Maar liefst 44 procent van de leden noemt dit. De maand maart staat daarom in het teken daarvan. Windows staat nu met 41 procent op de tweede plaats. De top vijf bestaat verder uit: gegevens opslaan in de cloud (35%), back-ups maken (34%) en beveiligen van computer, tablet en smartphone (33%). Een kleiner deel van de leden heeft belangstelling voor onderwerpen zoals e-mailen (13%), internetbankieren (11%) en videobellen (7%).

Meer resultaten

Wij werken altijd aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarom houden we elk jaar een ledenonderzoek. Wij bedanken alle 2.167 leden die in oktober/november 2022 hebben meegedaan hartelijk voor hun waardevolle bijdrage! Wilt u meer weten over de resultaten? Lees dan verder over het ledenonderzoek.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.