U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Meerderheid van senioren bang voor online fraude
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 10 april 2024.

Nieuws

Meerderheid van senioren bang voor online fraude

Meerderheid van senioren bang voor online fraude

71% van de senioren is bang om slachtoffer te worden van online fraude. Dat blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder bijna 900 ouderen.

Meerderheid van senioren bang voor online fraude
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 10 okt 2023

Veel van de senioren vinden online fraude steeds lastiger te herkennen. De respondenten geven aan door onder meer de ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie banger te zijn voor oplichting. De ondervraagden zijn wel extra voorzichtig omdat criminelen steeds geraffineerder te werk gaan. Ondanks die oplettendheid is het lastig om uit handen te blijven van criminelen. Van alle ondervraagden is 11% al eens gedupeerd door online oplichting.

Themamaand Fraude herkennen en voorkomen

Wilt u zich beter beschermen tegen cybercriminaliteit? Oktober staat bij SeniorWeb in het teken van fraude herkennen en voorkomen. Lees hier alles over op de themamaandpagina.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Hangslotje zegt niets over betrouwbaarheid website

Staar u niet blind op het hangslotje in de adresbalk van de browser. Het zegt niets over de veiligheid of betrouwbaarheid van een website.

Internetoplichting, welke soorten zijn er?

Nepmails, neptelefoontjes, identiteitsfraude, handelsfraude en chatfraude via WhatsApp. Dat zijn de voornaamste trucs van oplichters.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven