Menu Zoek

Microsoft Defender beste tegen gijzelsoftware

dinsdag 12 juli 2022

Microsoft Defender beste tegen gijzelsoftwareHet antivirusprogramma Microsoft Defender beschermt een computer het beste tegen gijzelsoftware. Dat zegt AV-Test, een onafhankelijke Duitse testorganisatie.

AV-Test vergeleek hoe goed antivirusprogramma's werken tegen onder andere besmette e-mails, malware en cyberaanvallen. Microsoft Defender versloeg elf andere makers van antivirusprogramma's, zoals Avast, AVG en Norton. De gratis oplossing van Microsoft voorkwam als enige dat de gijzelsoftware toegang kreeg tot de computer. Alle programma's wisten de software uiteindelijk wel uit te schakelen. Maar dit gebeurde nadat de computer al was besmet en de software toegang had tot de computer.

Sterk verbeterd

Microsoft Defender had in het verleden geen goede naam. Maar tegenwoordig scoort het programma goed in de tests. Eind 2021 kwam Defender ook al bij AV-Test als beste uit de bus. Dat bedrijf doet al jaren onafhankelijk onderzoek naar antiviruspakketten.

Wat is gijzelsoftware?

Gijzelsoftware besmet een pc en blokkeert bestanden. De bestanden komen pas weer vrij als het slachtoffer betaalt of zelf een andere manier weet te vinden om de blokkade op te heffen. Voor sommige varianten bestaat een oplossing, voor andere niet. Voorkomen van besmetting is dus belangrijk!

Bescherming tegen ransomware aanzetten

De extra bescherming tegen gijzelsoftware staat in Defender standaard uit. Lees op onze website hoe u die functie van Microsoft Defender aanzet.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.