U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail over volgen pakketje PostNL
Nieuws

Nepmail over volgen pakketje PostNL

Nepmail over volgen pakketje PostNL

Wie een pakketje verwacht, is vast benieuwd wanneer de bezorger voor de deur staat. Daar spelen oplichters op in met een valse e-mail.

Nepmail over volgen pakketje PostNL
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 1 jul 2024

Bovenaan de mail van PostNL staat in grote letters: ‘Wij bezorgen uw pakket vandaag nog’. Daaronder staat de verwachte bezorgtijd. Maar om echt precies te weten wanneer het pakketje komt, staat er onderaan de mail een blauwe knop. Daarmee zou de ontvanger het pakket zelfs live kunnen volgen. Helaas is dat niet echt, maar gaat het om phishing.

Beschermen met persoonlijke code

De mail is verraderlijk. De opmaak lijkt veel op echte mails van PostNL. En als u toevallig ook echt een pakket verwacht, denkt u iets minder lang na voor het klikken op een knop. Om klanten niet in zulke mails te laten trappen heeft PostNL een oplossing. Een anti-phishingcode. Gebruik bijvoorbeeld de naam van je huisdier of favoriete vakantieland. Geef dit door aan PostNL. Vanaf nu staat die code in elke e-mail die echt van het bedrijf komt. Geen code in de mail, dan is de mail nep!

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

PostNL bestrijdt nepmails met persoonlijke code

PostNL gaat gebukt onder nepmails. Het bedrijf heeft een oplossing. Een persoonlijke code, zichtbaar in elke echte mail van PostNL.

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven