Menu Zoek

Netflix-account delen buiten huishouden kost extra

woensdag 24 mei 2023

Netflixt stuurt mail rond over account delenNetflix gaat optreden tegen gebruikers die hun account buiten hun huishouden delen. Dat mag voortaan alleen nog door extra te betalen.

Mensen die geen deel uitmaken van hetzelfde huishouden kunnen voor 3,99 euro per maand meedoen met het account. Toevoegen van extra leden kan alleen aan het Standaard-abonnement (11,99 euro) en Premium-abonnement (15,99 euro). Bij het Basic-abonnement van 7,99 euro per maand kan dat niet.

Netflix-abonnement delen

Al een tijd geleden kondigde Netflix aan dat het zou controleren op account-delers. Officieel moeten mensen die een Netflix-abonnement delen allemaal op hetzelfde adres wonen. In de praktijk gebeurt het vaak dat klanten de abonnementen delen met familie of vrienden op andere adressen.

Opsporen

Onder meer op basis van het gebruik van het account gaat de dienst misbruik opsporen. Netflix gaat op zwart op een apparaat dat niet op het goede adres staat. Gebruikers moeten het abonnement dan aanpassen.

Sinds gisteren brengt Netflix Nederlandse klanten per mail op de hoogte. Die mail is dus geen phishing.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.