Menu Zoek

Nieuw bij Apple: de AirTag

woensdag 12 mei 2021

AirTagMet de AirTag, een groot uitgevallen dikke munt, lanceert Apple een hulpmiddel om kwijtgeraakte spullen terug te vinden.

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple. Het is een zogenaamde tracker. Bevestig het apparaatje aan zaken die kwijt kunnen raken, en met hulp van de AirTag vind je ze terug.

Hoe de AirTag werkt

De trackermunt van Apple werkt via bluetooth. Via de app 'Zoek mijn' op iPad, iPhone of Mac ziet de eigenaar op een kaart waar de AirTag uithangt. Handig voor wie vaak zijn sleutels kwijt is. Of laat er een achter in een geparkeerde auto zodat deze gemakkelijk is terug te vinden.

Trackers

Trackers zijn niet nieuw. Onder meer het merk Tile biedt ze al jarenlang aan. Samsung lanceerde onlangs de SmartTag. Apple stapt met de AirTag nu ook in de trackermarkt. De AirTag kost 35 euro en heeft qua uiterlijk wel wat van een dikke geldmunt: ietsje groter dan een euro maar wel drie keer zo dik.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.