Menu Zoek

Nieuwe bezorgoptie PostNL-app

dinsdag 7 februari 2023

Nieuwe_bezorgoptie_PostNL_appGebruikers van de PostNL-app kunnen vanaf deze maand hun pakket laten afleveren bij een pakketkluis.

Steeds meer gebruikers geven in de app hun bezorgvoorkeur aan. Ze kunnen kiezen of ze het pakket thuis willen ontvangen of bij een afleverpunt. Of dat de buren het pakket aannemen.

Pakketkluis

Om het gebruiksgemak nog meer te vergroten, komt er een nieuwe optie bij: pakketkluizen. Dit zijn grote automaten die bestaan uit verschillende kastjes en een schermpje om een code in te voeren. De automaten staan in openbare ruimtes. Bijvoorbeeld in een winkelcentrum of op een plein. Het voordeel: de automaten zijn dag- en nacht open. Gebruikers kunnen zo altijd een pakket ophalen als het hen uitkomt. PostNL zal in de komende tijd het aantal apparaten verder uitbreiden.

Hoe werkt het?

In de PostNL app kunnen gebruikers aangeven dat ze een pakket uit een pakketkluis willen afhalen. Ze krijgen een seintje als het pakket er is en een code om de kluis te openen. Lees meer in ‘De app van PostNL gebruiken’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.