Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nieuwe desktop-app voor Google Drive

maandag 23 augustus 2021

Google Drive op de computerGoogle lanceert een handige app voor op de computer die het werken met en beheren van bestanden in Google Drive een stuk makkelijker maakt.

Google Drive was tot voor kort uitsluitend te gebruiken via de browser of via apps voor iPad/iPhone en Android-toestellen. Gebruikers hadden weliswaar het programma 'Google Back-up en Synchronisatie' tot hun beschikking, maar konden hiermee alleen foto's en video's overzetten naar Google Drive. Nu zet Google de stap naar een volwaardig programma voor de Windows- en Mac-computer. Gebruikers kunnen hun online bestanden gemakkelijker beheren en ook (deels) opslaan op de computer. En het programma maakt een map zichtbaar in de Verkenner (Windows) en Finder (Mac) die overeenkomt met de online inhoud. OneDrive van Microsoft en Dropbox werken al jaren met vergelijkbare programma's.

Artikel SeniorWeb

Eind september verschijnt er een artikel over het nieuwe programma van Google Drive op SeniorWeb. Wie niet zo lang wil wachten kan het nieuwe programma zelf downloaden en uitproberen:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.