Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

NS-app toont dichtstbijzijnde trein, bus, tram en metro

dinsdag 14 september 2021

Nieuwe app van de NSEen reis van deur tot deur plannen gaat makkelijker in de NS-app. Met de nieuwe functie 'In de buurt' kunnen reizigers zien welke stations, bussen, trams en metro's dichtbij zijn.

De app heeft onderaan een nieuw tabblad: In de buurt. Hier staat een overzicht met de dichtstbijzijnde haltes, stations en OV-fietsen. Handig voor mensen die vanaf hun huidige locatie een reis willen plannen. NS wil in de toekomst meer vervoersmiddelen toevoegen, denk aan deelscooters of -auto’s.

Mensen kunnen overigens al een tijd als vertreklocatie ieder adres en iedere bus-, tram-, en metrohalte invullen. Een eventuele looproute naar een halte, wordt via Google Maps gegeven. De reisadviezen gaan dus van deur tot deur, net zoals 9292 doet.

Nieuwste versie NS-app

De verbeterde reisadviezen zitten in de laatste versie van de NS-app. Download de app in de App Store (iPhone) of de Play Store (Android-toestel) of werk de bestaande apps bij op uw toestel. In de tips hieronder beschrijven we hoe het bijwerken van apps werkt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.