Menu Zoek

Opslag Google Foto's vanaf juni niet meer onbeperkt gratis

vrijdag 7 mei 2021

Google Foto'sGebruikers van Google Foto's moeten opletten. Vanaf juni telt elke nieuwe foto namelijk mee in de gratis opslagruimte.

Eind vorig jaar kwam Google met een aankondiging: met ingang van 1 juni 2021 tellen foto's die zijn gestald in de gratis dienst Google Foto's mee in de totale opslagruimte die Google beschikbaar stelt. Elke gebruiker krijgt van Google 15 GB gratis ruimte. Voor Gmail, Google Drive Google Foto's en andere Google-diensten. Meer opslagruimte moet worden bijgekocht via een maandelijks abonnement.

Gebruikte opslagruimte

Snel nagaan hoeveel ruimte u nog hebt? Lees in 'Opslagruimte Google-account bekijken' hoe dat gaat.

Bestaande foto's

Foto's die vóór 1 juni 2021 zijn opgeslagen, tellen niet mee in de gratis ruimte. Oftewel: de teller gaat pas lopen na die datum. Slimmeriken uploaden dus voor juni nog hun bestaande foto's, zodat die gratis op Google Foto's blijven staan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.