Menu Zoek

Opslaghulp Google Foto's toont wanneer gratis ruimte vol is

maandag 31 mei 2021

Google foto's, opslagGoogle introduceert een opslaghulp die laat zien hoe lang het nog duurt voor de gratis opslagruimte vol is. Handig, omdat vanaf 1 juni elke foto in Google Foto's meetelt in de gratis opslag.

Per 1 juni verandert de opslag in Google Foto's. Elke foto gaat meetellen in de gratis opslagruimte die alle gebruikers van Google krijgen. Het bedrijf gaat gebruikers helpen door in te schatten hoe lang het nog duurt voor de gratis ruimte vol is. Daarnaast komen er meer mogelijkheden om foto's te beheren. Zoals een functie die bewogen foto's verzamelt zodat deze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Want nu elke foto meetelt wordt het vanzelfsprekend relevanter welke foto's behouden moeten blijven.

Update

De nieuwe functies zullen met de laatste update verschijnen in de app Google Foto's. De webversie krijgt vergelijkbare opties. Wie vóór 1 juni wil checken hoe lang het nog duurt voor de gratis ruimte vol is kan terecht op deze plek: photos.google.com/storage Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.