Menu Zoek

OV-kaartje kopen in de app 9292

vrijdag 4 december 2020

E-ticket 9292

Reizigers die gebruikmaken van het ov, kunnen voortaan niet alleen hun reis plannen via de app9292, maar daar ook hun kaartje kopen.

Na een geslaagde testperiode wordt het nu voor alle gebruikers van de app 9292 mogelijk een e-ticket te kopen voor de geplande reis. Onderaan elk reisadvies staat de knop 'E-tickets kopen'. Tik erop en geef aan voor hoeveel personen een ticket is gewenst. Wanneer de reis is opgedeeld in verschillende vervoerders, kan per vervoerder aangegeven worden of een ticket is gewenst. Betalen gaat via iDEAL. Met het e-ticket kunnen ook de toegangspoortjes op stations worden geopend.

De e-ticketoptie is beschikbaar in de nieuwste update van de app en komt de komende dagen voor iedereen beschikbaar.

Uitlegvideo

Op de site van 9292 wordt de nieuwe optie toegelicht en is tevens een video te vinden die stap voor stap toont hoe je een e-ticket aanschaft via de app: Hoe koop je een ticket in de 9292 app?

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.