U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Pas op voor aanbod makkelijk geld verdienen online
Nieuws

Pas op voor aanbod makkelijk geld verdienen online

Pas op voor aanbod makkelijk geld verdienen online

Ontvangt u via WhatsApp of sociale media een bericht over geld verdienen met simpel werk? Wees alert, het is waarschijnlijk voorschotfraude.

Pas op voor aanbod makkelijk geld verdienen online
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 11 jun 2024

Twee reviews op Airbnb schrijven en dan gelijk een paar tientjes verdienen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Het is een minder bekende manier van oplichters om mensen digitaal geld afhandig te maken.

Toegevoegd aan WhatsApp-groep

Op de redactie van SeniorWeb kregen we deze week er ook weer mee te maken. Je wordt ongevraagd toegevoegd aan een WhatsApp-groep. Daarin staat dat je gemakkelijk wat geld kan bijverdienen door reviews voor bijvoorbeeld Airbnb te schrijven. Als je hierop in gaat, lijkt het ook echt te zijn. Je krijgt al snel het aanbod om andere opdrachten te doen die meer geld opleveren.

Op die manier lijkt het of u veel geld aan het verdienen bent. Maar de oplichters maken het geld nooit over. Sterker nog, ze zeggen dat er problemen zijn en dat ú daarom een bedrag moet overmaken. Dat zou de enige manier zijn waarop ze het opgebouwde bedrag kunnen uitbetalen. Helaas gebeurt dit niet. En is ook het door u betaalde bedrag weg. Daarom heet dit voorschotfraude.

Niet zomaar in WhatsApp-groep

Wordt u toegevoegd in zo’n WhatsApp-groep? Ga niet op het aanbod in. Verlaat de groep. Het is ook mogelijk om in te stellen dat alleen uw contacten u aan een WhatsApp-groep kunnen toevoegen

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

WhatsApp-groep verlaten

Deelnemers aan een WhatsApp-groep kunnen er elk moment uitstappen. Bijvoorbeeld omdat de activiteit waarvoor de groep was al voorbij is.

Niet zonder toestemming in WhatsApp-groep

Zorg dat onbekenden u niet zomaar in WhatsApp-groepen kunnen zetten. Stel in dat alleen contactpersonen dat mogen doen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven