U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Rectificatie: stroomverbruik opladers telefoon en tablet
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 29 april 2023.

Nieuws

Rectificatie: stroomverbruik opladers telefoon en tablet

Rectifcatie stroomverbruik opladers telefoon en tablet1

In onze nieuwsbrief van vorige week is helaas een storende fout geslopen: het sluipverbruik van laders voor telefoons en tablets is veel minder hoog dan we hebben gemeld.

Rectifcatie stroomverbruik opladers telefoon en tablet1
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 27 okt 2022

We citeerden vorige week op onze website energiemaatschappij Vattenfall. Die meldt dat een ongebruikte lader in het stopcontact 2 watt per uur gebruikt. (Overigens bedoelt Vattenfall hier 2 wattuur (Wh), de hoeveelheid stroom die een apparaat met een vermogen van 2 watt (de lader) in een uur verbruikt.)

Verbruik minder

Dit verbruik is in werkelijkheid veel minder. Europese regels bepalen dat een ongebruikte lader maximaal 0,21 watt mag verbruiken, ongeveer tien keer zo weinig dus. Een ongebruikte lader die aan de regels voldoet, verspilt bij de huidige tarieven per jaar maximaal 1,65 euro aan stroom. Veel minder dus dan de 14 euro waarover wij het hadden.

Letten op sluipverbruik

Toch loont het de moeite om op sluipverbruik te letten. Het kan nog altijd ongemerkt oplopen als er meer laders ongebruikt in stopcontacten zitten.


 

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Stroomverbruik van opladers

Opladers van telefoons en tablets gebruiken stroom als ze onbenut in het stopcontact zitten. Wat is de besparing als je ze eruit haalt?

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven