Menu Zoek

Rectificatie: stroomverbruik opladers telefoon en tablet

donderdag 27 oktober 2022

Rectifcatie stroomverbruik opladers telefoon en tablet1In onze nieuwsbrief van vorige week is helaas een storende fout geslopen: het sluipverbruik van laders voor telefoons en tablets is veel minder hoog dan we hebben gemeld.

We citeerden vorige week op onze website energiemaatschappij Vattenfall. Die meldt dat een ongebruikte lader in het stopcontact 2 watt per uur gebruikt. (Overigens bedoelt Vattenfall hier 2 wattuur (Wh), de hoeveelheid stroom die een apparaat met een vermogen van 2 watt (de lader) in een uur verbruikt.)

Verbruik minder

Dit verbruik is in werkelijkheid veel minder. Europese regels bepalen dat een ongebruikte lader maximaal 0,21 watt mag verbruiken, ongeveer tien keer zo weinig dus. Een ongebruikte lader die aan de regels voldoet, verspilt bij de huidige tarieven per jaar maximaal 1,65 euro aan stroom. Veel minder dus dan de 14 euro waarover wij het hadden.

Letten op sluipverbruik

Toch loont het de moeite om op sluipverbruik te letten. Het kan nog altijd ongemerkt oplopen als er meer laders ongebruikt in stopcontacten zitten.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.