SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Regel uw digitale nalatenschap met de nieuwe dienst van SeniorWeb

maandag 17 september 2018

Digitaal NalatenSeniorWeb is gestart met Digitaal Nalaten. Een nieuwe dienst voor leden die mensen helpt hun digitale nalatenschap op een goede manier te regelen.

Tegenwoordig hebben we allemaal tal van accounts, diverse sociale mediaprofielen, bankieren we via internet en verloopt contact met instanties en overheden online. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te kraken zijn, en die niemand kent. Maar wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Dat kan heel vervelend en verdrietig zijn voor nabestaanden. Digitaal Nalaten, de nieuwe dienst van SeniorWeb, geeft informatie waarmee deze digitale nalatenschap goed geregeld kan worden. 

Digitaal Nalaten bespreekt onder meer:

 • Wat te doen met belangrijke accounts zoals die van Microsoft of Google.
 • Hoe een Facebook-profiel kan worden verwijderd of omgezet naar een herdenkingsaccount.
 • De mogelijkheden tot overzetten of stoppen van een mobiel abonnement.
 • En natuurlijk nog veel meer.

Deze informatie is verdeeld over twee ingangen. 

 • 'Zelf regelen': geeft informatie die de lezer helpt de digitale nalatenschap goed over te dragen aan nabestaanden.
 • 'Nabestaanden': geeft nabestaanden informatie over wat zij na een overlijden kunnen instellen en regelen.
Beide richtingen bevatten een checklist die in pdf-vorm kan worden gedownload. Met deze checklist kan overzichtelijk worden bijgehouden wat men al heeft afgehandeld en wat nog geregeld moet worden.

 
Digitaal Nalaten is te bereiken via de directe link www.seniorweb.nl/digitaal-nalaten

SeniorWeb ging de straat op en vroeg aan jong en oud of zij wel eens over hun digitale nalatenschap hebben nagedacht, en of ze het hebben geregeld. Bekijk hieronder het filmpje!

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.