Menu Zoek

Resultaten SeniorWeb Ledenonderzoek 2021

vrijdag 25 februari 2022

Ledenonderzoek 2021De deelnemers aan het SeniorWeb Ledenonderzoek waarderen het lidmaatschap met maar liefst een 8,4 gemiddeld. Een resultaat waar wij heel trots op zijn.

Ruim 2.800 leden namen eind vorig jaar deel aan ons jaarlijkse ledenonderzoek. Zij waarderen ook de verschillende diensten met hoge cijfers. En dat ondanks het feit dat wij onze dienstverlening vanwege het coronavirus niet altijd op de gewenste manier konden uitvoeren. Zo waren PCHulp aan Huis en Leren aan Huis vaak onmogelijk en waren ook veel leslocaties regelmatig gesloten. Leden hebben in 2021 dan ook vaker gebruikgemaakt van PCHulp per Telefoon, PCHulp op Afstand en de online cursussen.

Online activiteiten toegenomen

Veel mensen zijn online actiever dan ooit. We zien dat, mede onder invloed van corona en de beperkende maatregelen, steeds meer mensen bepaalde activiteiten online oppakken. In de afgelopen twee jaar is het aantal leden dat de volgende online activiteiten regelmatig onderneemt (flink) toegenomen: overheidsdiensten gebruiken, producten en diensten kopen, chatten/videobellen en sociale media gebruiken.

Steeds mobieler en slimmer

Het gebruik van smartphones en smart-tv’s is opnieuw gestegen. Maar liefst 89 procent van de leden gebruikte in 2021 een smartphone (86 procent in 2020) en 52 procent een smart-tv (45 procent in 2020). Nog meer 75-plussers zijn een smartphone gaan gaan gebruiken, terwijl de toename bij smart-tv onder alle leeftijdsgroepen te zien is. Een op de vijf leden gebruikt ook al slimme apparaten (verbonden met internet) zoals een slimme luidspreker, deurbel of horloge.

Meer resultaten

Wij werken altijd aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarom houden we jaarlijks een ledenonderzoek. Wij bedanken alle deelnemers hartelijk voor hun waardevolle bijdrage aan het onderzoek! Wilt u meer weten over de resultaten? Lees dan verder over het ledenonderzoek op Seniorweb.nl.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.