Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Senioren delen massaal vakantiefoto's via WhatsApp

donderdag 23 mei 2019

VakantieAcht op de tien senioren met een smartphone delen hun leukste foto’s met familie en vrienden via WhatsApp. Op vakantie is (gratis) wifi daarom ook voor senioren een must. Zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb.

Twee derde van alle 65-plussers gebruikt tegenwoordig een smartphone. En die gaat zeker mee op vakantie. Om contact met het thuisfront te onderhouden, de route te plannen, het nieuws en het weer te volgen en natuurlijk ook om foto’s te maken.

WhatsApp heel populair

Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat maar liefst negen op de tien senioren met een smartphone foto’s maken met het toestel. Vervolgens delen ze die kiekjes massaal met familie, vrienden en bekenden. Het liefst via WhatsApp.

Wifi is onmisbaar

Voor het delen van foto’s en alle andere online activiteiten is internettoegang natuurlijk essentieel. En omdat de databundels op kunnen raken maken senioren graag gebruik van de wifi-verbinding van het hotel, huisje of de camping waar zij verblijven. Veel vakantiegangers kunnen niet meer zonder. Een rondvraag door SeniorWeb onder 65-plussers op een camping onderstreept dit. Eén van de ondervraagden antwoordde: ‘Dat is één van de basisvoorzieningen die er moeten zijn, anders kan ik helemaal niets, ben ik afgesloten van de wereld. Stel je voor!’

Bekijk hieronder het filmpje waarin de verschillende reacties te zien zijn.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.