Menu Zoek

SeniorWeb en Rabobank Nederland verlengen samenwerking

woensdag 20 februari 2019

RabobankSeniorWeb en Rabobank Nederland blijven samenwerken om senioren te helpen hun weg te vinden in de digitale wereld.

SeniorWeb en Rabobank Nederland hebben hun samenwerking verlengd. Beide organisaties, die al sinds 1997 intensief samenwerken, zijn verheugd de samenwerking de komende jaren voort te zetten. SeniorWeb helpt Rabobank-klanten om de stap naar de digitale wereld te zetten. Steeds meer mensen bankieren via internet of mobiel. Maar er is nog steeds een grote groep senioren die niet digitaal vaardig is of ondersteuning nodig heeft bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden.

Kennis over online bankieren

Kennis en gebruik van internet helpt senioren hun financiële zelfstandigheid te behouden. Daarom geeft SeniorWeb veel tips over veilig internetten en online bankieren. De 415 SeniorWeb Leslocaties in het land ondersteunen verder de lokale Rabobank-vestigingen met het aanbieden van workshops internetbankieren en mobiel bankieren. Na afloop van deze workshops kunnen deelnemers veel geldzaken zelf regelen via de computer, tablet of smartphone.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.