Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Samenwerking SeniorWeb en Rabobank verlengd

woensdag 23 maart 2022
SeniorWeb en Rabobank verlengen samenwerking

SeniorWeb en Rabobank blijven samenwerken om senioren te helpen hun weg te vinden in de digitale wereld.

Beide organisaties, die al sinds 1997 intensief samenwerken, zetten de samenwerking de komende jaren graag voort. SeniorWeb helpt Rabobank-klanten bij het zetten van de stap naar de digitale wereld.

'Digitale vaardigheden essentieel'

Steeds meer mensen bankieren via internet of mobiel. Maar er is nog steeds een grote groep senioren die niet digitaal vaardig is of ondersteuning nodig heeft bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. Daniel de Levita, directeur SeniorWeb: ‘Digitale ontwikkelingen gaan snel en niet iedereen kan ze bijhouden. Digitale vaardigheden zijn essentieel voor iedereen om mee te kunnen doen, ze vergroten je wereld en zelfredzaamheid. SeniorWeb is blij ook met deze samenwerking hier een bijdrage aan te kunnen leveren’.

Kennis over online bankieren

Kennis en gebruik van internet helpen senioren hun financiële zelfstandigheid te behouden. Daarom geeft SeniorWeb veel tips over veilig internetten en online bankieren. De 450 SeniorWeb Leslocaties in het land ondersteunen verder de verschillende Rabobankvestigingen met het aanbieden van workshops over internetbankieren en mobiel bankieren.

Krachten bundelen

Na afloop van deze workshops kunnen deelnemers veel geldzaken zelf regelen via de computer, tablet of smartphone. En als ze na de cursus nog tegen zaken aanlopen, dan kunnen ze nog terecht bij SeniorWeb en biedt de Rabobank telefonisch, op de vestiging of in sommige gevallen zelfs bij de mensen thuis, ondersteuning om senioren met de juiste tips weer op weg te helpen. Maartje Gosselink, Accessibility Manager Rabobank: ‘Door onze krachten te bundelen ontwikkelen de klanten gedegen digitale basisvaardigheden en bouwen ze vertrouwen op in hun digitale kennis en kunde. Zodat iedereen zelfverzekerd zijn eigen bankzaken kan regelen’.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.