Menu Zoek

SeniorWeb-leden zeer tevreden met lidmaatschap

dinsdag 6 februari 2024

Ledenonderzoek 2023Uit het ledenonderzoek 2023 blijkt dat SeniorWeb-leden veel waardering hebben voor het lidmaatschap. Ze geven het gemiddeld een mooie 8,4.

Redenen

De leden zijn onder meer erg tevreden over PCHulp, de online cursussen, de nieuwsbrief en Enter. 91 procent van de leden wil dan ook lid blijven. Een klein deel twijfelt en maar één procent denkt erover geen lid te blijven. De drie belangrijkste redenen om lid te blijven zijn al langere tijd:

  • op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld,
  • altijd een beroep kunnen doen op computerhulp,
  • het tijdschrift Enter ontvangen.

Informatie voor alle senioren

SeniorWeb heeft ruim 150.000 leden. Ze verschillen in bijvoorbeeld leeftijd, computerervaring en wat betreft de digitale apparaten die ze gebruiken. Ondanks die verschillen zijn maar liefst negen op de tien leden het (helemaal) eens met de stelling ‘Ik vind bij SeniorWeb genoeg informatie die voor mij nuttig is’. Overigens bereiken we met onze informatie veel meer mensen dan onze leden. Honderdduizenden geïnteresseerden bezoeken de website of lezen de nieuwsbrief voor niet-leden.

Digitale problemen oplossen

Bijna alle leden hebben wel eens een probleem met hun computer, tablet of smartphone. De meesten lossen dat zelf op of proberen dat. Iets meer dan de helft van de leden vraagt hulp aan familie, vrienden of bekenden. Veel mensen raadplegen Seniorweb.nl en online zoekmachines. Vier op de tien leden geven aan dat ze problemen meestal via onze PCHulp oplossen. De meeste leden waarderen de hulp en zijn (heel) tevreden over de PCHulp-vrijwilligers.

Meer weten?

Wij werken altijd aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarom houden we elk jaar een ledenonderzoek. Wij bedanken alle 2.189 leden die in najaar 2023 hebben meegedaan heel hartelijk voor hun bijdrage! Wilt u meer weten over de resultaten? Lees dan meer over het ledenonderzoek.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.