U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws SeniorWeb-leden zeer tevreden met lidmaatschap
Nieuws

SeniorWeb-leden zeer tevreden met lidmaatschap

Ledenonderzoek 2023

Uit het ledenonderzoek 2023 blijkt dat SeniorWeb-leden veel waardering hebben voor het lidmaatschap. Ze geven het gemiddeld een mooie 8,4.

Ledenonderzoek 2023
SeniorWeb
SeniorWeb
Gepubliceerd op 6 feb 2024

Redenen

De leden zijn onder meer erg tevreden over PCHulp, de online cursussen, de nieuwsbrief en Enter. 91 procent van de leden wil dan ook lid blijven. Een klein deel twijfelt en maar één procent denkt erover geen lid te blijven. De drie belangrijkste redenen om lid te blijven zijn al langere tijd:

  • op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld, 
  • altijd een beroep kunnen doen op computerhulp,
  • het tijdschrift Enter ontvangen.

Informatie voor alle senioren

SeniorWeb heeft ruim 150.000 leden. Ze verschillen in bijvoorbeeld leeftijd, computerervaring en wat betreft de digitale apparaten die ze gebruiken. Ondanks die verschillen zijn maar liefst negen op de tien leden het (helemaal) eens met de stelling ‘Ik vind bij SeniorWeb genoeg informatie die voor mij nuttig is’. Overigens bereiken we met onze informatie veel meer mensen dan onze leden. Honderdduizenden geïnteresseerden bezoeken de website of lezen de nieuwsbrief voor niet-leden.

Digitale problemen oplossen

Bijna alle leden hebben wel eens een probleem met hun computer, tablet of smartphone. De meesten lossen dat zelf op of proberen dat. Iets meer dan de helft van de leden vraagt hulp aan familie, vrienden of bekenden. Veel mensen raadplegen Seniorweb.nl en online zoekmachines. Vier op de tien leden geven aan dat ze problemen meestal via onze PCHulp oplossen. De meeste leden waarderen de hulp en zijn (heel) tevreden over de PCHulp-vrijwilligers.

Meer weten?

Wij werken altijd aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarom houden we elk jaar een ledenonderzoek. Wij bedanken alle 2.189 leden die in najaar 2023 hebben meegedaan heel hartelijk voor hun bijdrage! Wilt u meer weten over de resultaten? Lees dan meer over het ledenonderzoek

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven