Menu Zoek

Steeds meer digitale overheidspost

woensdag 17 april 2019

17042019_Berichtenbox Overheidsinstanties sturen steeds meer digitale post naar mensen. Zij hebben afgelopen jaar bij elkaar maar liefst 82,1 miljoen berichten verstuurd via de Berichtenbox.

Dat is een toename van bijna 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. De Berichtenbox is een onderdeel van MijnOverheid. Mensen ontvangen hierin digitale post van overheidsinstanties, bijvoorbeeld van de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank.

De overheid stimuleert het gebruik van de Berichtenbox. Zij wil in de toekomst de post zo veel mogelijk digitaal aanbieden. Omdat niet iedereen digitaal post wil of kan ontvangen, wordt de overgang naar digitale post geleidelijk doorgevoerd. Zo kan iedereen eraan wennen. Inmiddels hebben al 7,6 miljoen mensen een account bij MijnOverheid en hebben 1,2 miljoen mensen de app van de Berichtenbox gedownload. Zij kunnen eenvoudig en snel de digitale post van de overheid lezen.

Waarom digitale post?

Niet iedereen wil post van de overheid digitaal ontvangen. Tegelijkertijd vinden heel veel mensen het wel handig. Bijvoorbeeld omdat de post altijd bewaard blijft op een veilige server. En omdat het minder belastend is voor het milieu als minder organisaties papieren post versturen.

Meer informatie

Meer informatie over de Berichtenbox en MijnOverheid staat op onze site:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.