Menu Zoek

Test met cd's kopiëren in Windows 11

donderdag 21 juli 2022

Cd's rippen in Windows 11Microsoft test een functie in Windows 11 waarmee gebruikers cd’s kunnen rippen. Dat is het kopiëren van nummers naar de pc en er digitale bestanden van maken. De functie zit in de Mediaspeler van Windows 11.

Cd’s rippen was een aantal jaar geleden heel populair. Muziekdiensten als Spotify bestonden nog niet. Wie muziek van een cd op zijn mp3-speler wilde zetten, kopieerde de nummers van cd naar computer. Dat kon met allerlei programma’s.

Muziek overzetten met Mediaspeler

Cd’s zijn niet meer zo gangbaar als toen. Maar Microsoft denkt blijkbaar dat de functie om cd’s te rippen nog nodig is. In een update die nu wordt getest, zit de functie verwerkt in de Mediaspeler. Dat is best een logische plek: het programma start automatisch als iemand een cd in de lade van de computer doet.

Het gaat hier om een test, dus het is niet zeker dat de functie ook in Windows 11 zal eindigen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.