U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Valse e-mail over pakket van PostNL
Nieuws

Valse e-mail over pakket van PostNL

Valse e-mail over pakket van PostNL

Zit u te wachten op een pakketje? Dan is de kans groter dat u in phishing over bezorging trapt. Wees alert bij een mail namens PostNL.

Valse e-mail over pakket van PostNL
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 13 mei 2024

Op het moment gaat er een mail rond waarin staat dat PostNL begrijpt hoe belangrijk het voor u is om pakketten op tijd te ontvangen. Daarom nemen ze contact op over een pakket dat ze moeten afleveren. In de mail staat een gele knop met de tekst ‘Pakket volgen’ en daaronder een trackingcode.

Pakket volgen via app

Het gaat hier om een nepmail. Dat is onder andere te zien aan de afzender, de onpersoonlijke aanhef en de website waar de knop naartoe leidt. Oplichters misbruiken vaker de naam PostNL voor phishing. Wilt u op een veilige manier uw pakketje volgen? Gebruik dan de app van het bedrijf.

Laat e-mails controleren

Een andere oplossing is bij twijfel uw mail laten controleren. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven