Menu Zoek

Veel meer vraag naar fietsroutes op Google Maps

dinsdag 21 juli 2020

Vaker op de fiets met Google MapsVeel meer mensen zoeken naar fietsroutes via de kaartendienst Google Maps. Dat meldt Google. Volgens het bedrijf komt dit doordat meer mensen tijdens de coronacrisis gebruikmaken van de fiets.

Google Maps biedt routebeschrijvingen voor de auto, maar ook voor de fiets en zelfs voor wandelaars. De laatste maanden zoeken mensen veel vaker op hoe je ergens met de fiets moet komen. In Nederland steeg het aantal zoekopdrachten via Google Maps met 50 procent, wereldwijd zochten mensen bijna 70 procent vaker naar een fietsroute.

Dat heeft voor een deel met de seizoenen te maken: mensen pakken vaker de fiets bij mooi weer. Maar ook de coronacrisis speelt een rol. Een hoop mensen vinden fietsen veiliger dan reizen met het openbaar vervoer.

In een aantal grote wereldsteden breidt Google Maps de fietsroutes uit. Mensen die een huurfiets gebruiken, kunnen routes van en naar de stallingen ervan opzoeken. Deze functie is niet beschikbaar in Nederland.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.