Menu Zoek

Verplichte extra beveiliging Google-accounts

dinsdag 11 mei 2021

Google, tweestapsverificatieGoogle wil accounts van gebruikers beter beschermen door tweestapsverificatie te verplichten. Inloggen met alleen wachtwoord is dan niet meer voldoende.

Wachtwoorden kunnen gestolen of geraden worden. Een extra veiligheidslaag beschermt daartegen. De gebruiker moet dan op een andere manier aan kunnen tonen de eigenaar te zijn van het account. Bijvoorbeeld door een code in te vullen die naar de telefoon van de eigenaar is verstuurd. Raakt een wachtwoord in verkeerde handen dan blijft een account beschermd. Meer toelichting geeft het artikel 'Wat is tweestapsverificatie?'

Verificatie in twee stappen

Bij Google heet de extra beveiliging 'Verificatie in 2 stappen'. De optie is al jarenlang aanwezig voor Google-accounts. Maar slechts een klein deel van de gebruikers schakelt de functie in. Daarom zet Google over enige tijd de optie standaard aan. Bij accounts waar dat mogelijk is. Dus bijvoorbeeld wanneer er een mobiel telefoonnummer is ingevuld.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.