Menu Zoek

Videobellen met WhatsApp kan nu op de computer

maandag 8 maart 2021

WhatsApp-programma videobellenMet WhatsApp op de Windows-pc en Mac kan vanaf nu gebeld worden. Met of zonder beeld. Groepsgesprekken zijn nog niet mogelijk.

De versie van WhatsApp die werkt op de computer, is nu ook geschikt om mee te videobellen. Het gaat daarbij niet om WhatsApp vanuit de browser, maar om het desktop-programma dat kan worden gedownload. Voorlopig is de functie beperkt tot één-op-ééngesprekken. Later wordt dit uitgebreid tot groepsgesprekken.

Windows en Mac

Zowel de Windows-versie als het Mac-programma heeft de nieuwe mogelijkheid. Die is direct actief. Wanneer u op een chat (een gesprek met een van uw contacten) klikt, zijn er rechtsboven twee iconen zichtbaar. Het ene icoon is van een camera (voor videobellen), het andere een telefoonhoorn (voor bellen zonder beeld). Klik erop en het programma start met bellen, oftewel contact zoeken met de andere persoon. Als die opneemt, kunt u samen beeldbellen. Vanuit een groepschat is het niet mogelijk te (video)bellen.

Het programma kan alleen gebruikt worden wanneer u WhatsApp op de telefoon hebt staan. Wilt u weten hoe WhatsApp op de computer werkt, lees dan het artikel 'WhatsApp op de computer'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.